13-miljoen-dollar-boete-voor-man-die-racistische-telefoontjes-pleegde
Advertentie

De Amerikaanse Federal Communications Commission (FCC) wil een man in de Verenigde Staten een boete geven van 13 miljoen dollar, 11,7 miljoen euro, voor het plegen van een serie racistische robocalls. De man wordt ervan verdacht meer dan zesduizend geautomatiseerde telefoontjes met racistische en antisemitische boodschappen verstuurd te hebben.

De man zou politieke kandidaten hebben aangevallen met antisemitische en racistische leuzen, een krant hebben bedreigd en hebben opgeroepen tot rassenhaat na de moord op een student.

Zo plaatste hij 827 oproepen waarin de stem van een student werd ge├»miteerd die om het leven was gebracht. Voor de moord was een illegale immigrant aangeklaagd. De man moedigde de ontvangers van de oproepen aan om “iedereen te doden”, daarmee bedoelde hij volgens FCC-voorzitter Ajit Pai immigranten zonder geldige papieren. Deze oproep werd ook ontvangen door de vader van de overleden student.

Ook pleegde de man volgens de FCC meer dan tweeduizend telefoontjes in een poging de jury van een rechtszaak in de Amerikaanse staat Virginia te beïnvloeden.

Volgens de FCC ging het om in totaal zes gerichte campagnes getarget op zes verschillende Amerikaanse staten. Uit onderzoek van de FCC bleek dat de man een online platform gebruikte om de nummerweergave te manipuleren, zodat het leek alsof de telefoontjes afkomstig waren van een lokaal telefoonnummer.

De verdachte heeft nu dertig dagen om te reageren op de bevindingen van de FCC. Daarna gaat de commissie stemmen om de boete van 13 miljoen dollar wel of niet af te dwingen.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in