aandachtspunten-bij-het-opzetten-van-een-wifi-netwerk
Advertentie

Aandachtspunten bij het opzetten van een wifi-netwerk

Algemeen nieuws

Veel bedrijven maken tegenwoordig gebruik van een zakelijk wifi-netwerk. Dat biedt nogal wat voordelen, zeker in combinatie met mobiele devices. Denk aan flexibiliteit, mobiliteit en geen gerommel met kabels.

Om je wifi-netwerk optimaal te laten functioneren moet je wel rekening houden met een aantal aandachtspunten. We geven je hieronder een overzicht.

Bepaal je gewenste gebruik

Lukraak een netwerk aanleggen is niet de meest effectieve werkwijze. Bepaal van tevoren waar je je wifi zoal voor wilt gebruiken, zodat je netwerk aansluit bij je behoeften. Welke online diensten wil je over je netwerk laten lopen? Maak je veel gebruik van zware downloads? Hoeveel gebruikers wil je op je netwerk aansluiten? Belangrijke zaken om in overweging te nemen.

Optimalisatie snelheid en stabiliteit

Met een aantal slimme trucs kun je de snelheid en stabiliteit van het wifi-netwerk hoog houden. Plaats routers bijvoorbeeld niet achter betonnen muren. Ook isolatie en andere storingsbronnen zoals magnetrons, draadloze speakers en beeldschermen kunnen het wifi-signaal verstoren. Door hier rekening mee te houden haal je meer uit je wifi-netwerk.

Denk aan de beveiliging van je wifi-netwerk

Zoals alle andere onderdelen van je zakelijke ICT is het belangrijk dat je je wifi-netwerk goed beveiligt. Update bijvoorbeeld regelmatig de firmware in de router. Daardoor worden kwetsbaarheden gedicht en blijven aanvallers buiten de deur. Verander daarnaast periodiek de gebruikersnaam en het wachtwoord van de router. Dat maakt het lastig deze op afstand te kraken.

Zet een apart gastennetwerk op

Als je veel klanten of andere zakelijke relaties over de vloer krijgt is het een goed idee om voor hen een apart netwerk op te zetten. Zo voorkom je dat je eigen netwerk langzamer wordt door het toegenomen gebruik. Ook voorkom je zo dat gasten ongeoorloofd toegang kunnen krijgen tot data op je netwerk. Een extra netwerk opzetten kan vaak gewoon via je router als die daarvoor ondersteuning biedt.

Denk na over het beheer

Beheer en onderhoud zijn belangrijk voor de functionaliteit van je zakelijke IT. Dat geldt ook voor je wifi-netwerk. Je kunt dit natuurlijk zelf doen als je daar de tijd en juiste kennis voor hebt. Zo niet, dan kun je nadenken over het uitbesteden ervan. Daarmee profiteer je van professioneel onderhoud en optimale security. Je weet zo altijd zeker dat je wifi-netwerk functioneel, veilig en up-to-date is.

Meer weten?

Wil je meer weten over een zakelijk wifi-netwerk of heb je problemen met je huidige draadloze netwerk? Neem dan contact op met Promisys. Eén van onze adviseurs helpt je graag verder. Bel 088-643 2100 of vul onderstaand contactformulier in.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in