adware-apps-met-550.000-downloads-in-play-store-ontdekt
Advertentie


image

In de Google Play Store hebben onderzoekers van antivirusbedrijf Bitdefender zeventien apps ontdekt die op agressieve wijze advertenties tonen en malwaretechnieken gebruiken om zich te verbergen. De apps zijn inmiddels door Google uit de Play Store verwijderd.

Het ging om games, qr-codelezers, file managers, wallpapers en weer-apps waarin de adware zat verborgen. De kwaadaardige code in de apps wachtte vier uur na de installatie met het tonen van advertenties. De advertentiepop-ups werden getoond zowel bij het gebruik van de apps als daarbuiten en bij het ontgrendelen van het toestel. 48 uur na de installatie verborgen de adware-apps hun aanwezigheid op het toestel.

Volgens onderzoeker Liviu Arsene hebben de makers de wachttijd opzettelijk toegevoegd om de Play Store-controle door Google te omzeilen. Bitdefender waarschuwde Google waarna de apps uit de Play Store werden verwijderd. Op dat moment waren die bij elkaar al 550.000 keer gedownload. Een overzicht van de apps is op deze pagina te vinden.

Reacties (1)

Vandaag, 10:09 door
Anoniem

Wat ik niet begrijp is dat Google wel altijd de kwetsbaarheden bij andere softwarepakketten opspoort, maar vervolgens nalaat hun eigen huis schoon te vegen. Daar heb je dan wel de onderzoekers van Bitdefender en anderen voor nodig.

Reageren

Ondersteunde bbcodes

Bold: [b]bold text[/b]

Advertentie

Italic: [i]italic text[/i]

Underline: [u]underlined text[/u]

Quote: [quote]quoted text[/quote]

URL: [url]https://www.security.nl[/url]

Config: [config]config text[/config]

Code: [code]code text[/code]

Je bent niet ingelogd en reageert “Anoniem“. Dit betekent dat Security.NL geen
accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je
nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert
moet je altijd een captchacode opgeven.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in