aoa-glasvezel-neemt-medemblikse-glasvezelnetwerk-in
Advertentie


AOA Glasvezel neemt het glasvezelnetwerk van Stichting Glasvezelnetwerk Het Grootslag (gemeente Medemblik) over. Hiermee bestaat het werkterrein van de dienstverlener van zakelijk glasvezel uit 28 gebieden verspreid over Noord-Holland. De overnamesom is niet bekendgemaakt.

AOA Glasvezel is een poot van Art Of Automation, een in Hoorn gevestigde leverancier van een breed scala aan ict-diensten voor de zakelijke markt. AOA Glasvezel beschikt over een eigen glasvezelnetwerk, voornamelijk op bedrijventerreinen, dat middels een eigen backbone ontsloten is met datacenters in de regio Amsterdam en Haarlem.

Het overgenomen glasvezelnetwerk behoorde toe aan Stichting Glasvezelnetwerk en ligt in het gelijknamige tuinbouwgebied in Wervershoof e.o. De stichting streefde naar een snel en betrouwbaar internet voor ondernemers in de polder en wist dat ruim drie jaar lang te exploiteren.

Die exploitatie en ook het zoeken naar een overnamepartner gingen ‘niet zonder slag of stoot’. William Gitzels, voorzitter van de stichting, laat optekenen dat ‘niet alle partijen even betrouwbaar bleken en ook hun belangen niet altijd even integer waren’. De stichting meent in AOA Glasvezel wel een betrouwbare partner te hebben gevonden.

Voor de migratie van klanten naar het nieuwe netwerk is Goforit (Zwaagdijk) ingeschakeld. De it-dienstverlener treedt ook op als aanspreekpunt voor alle it-zaken, waaronder de glasvezelverbinding.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in