belastingdienst-belooft-meer-openheid-over-ai
Advertentie


Hans Timmermans, directeur datafundamenten & analytics bij de Belastingdienst.


De Belastingdienst belooft vaker en duidelijker naar buiten te treden over de inzet van artificiële intelligentie. De dienst gaat naar eigen zeggen transparanter communiceren over de inzet van ai-toepassingen en zoekt actief het podium om dat verhaal te vertellen.

Dat doet de dienst bijvoorbeeld tijdens de vakbeurzen Infosecurity.nl, Data & Cloud Expo in de Jaarbeurs in Utrecht. Op 30 oktober 2019 spreekt directeur datafundamenten & analytics, Hans Timmermans, over ai bij de Belastingdienst.

Tijdens die presentatie over ai, data en analytics bij de Belastingdienst gaat hij in op de techniek, toepassingen en effecten van kunstmatige intelligentie. Hij vertelt ook over privacy en beveiliging en geeft een inkijkje in risico- en schaalmodellen.

In aanloop naar die keynote tijdens de ict-vakbeurzen sprak Computable met Timmermans over de inzet van ai bij de overheidsdienst. Lees hier het interview over ai bij de fiscus. 

Vergrootglas

De hoofdverantwoordelijke voor ai en analytics bij de Belastingdienst vertelt in dat gesprek onder meer dat de inzet van ai onder een vergrootglas ligt en toepassingen uitgebreid worden getoetst.

Timmermans: ‘Er heerst veel wantrouwen over big data en ai, zeker als het gaat om de inzet bij de overheid. De abstractheid van het onderwerp geeft vleugels aan angst. Door duidelijkheid te geven, halen we de angst weg. Om die reden moeten wij heel transparant zijn; uitleggen waarom we ai inzetten en wat we ermee doen. Mensen moeten weten dat onafhankelijke controleurs de feitelijke algoritmen controleren en daarover publiceren.’

AI hoofdthema ict-vakbeurzen Jaarbeurs


Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in