belgische-politie:-beperk-hoeveelheid-informatie-op-linkedin
Advertentie


image

Wie op LinkedIn actief is doet er verstandig aan om de hoeveelheid gedeelde informatie te beperken, zo adviseert de Belgische politie. Aanleiding voor het advies zijn onder andere phishingaanvallen op LinkedIn-gebruikers. Gebruikers worden benaderd door een persoon die zegt in dezelfde sector werkzaam te zijn en verstuurt een document dat probeert om de computer met malware te infecteren, zegt Olivier Bogaert van de Federal Computer Crime Unit.

Volgens de Belgische politie zijn LinkedIn-gebruikers niet waakzaam genoeg. Zo zou slechts 20 procent van de werknemers toegang tot zijn of haar profiel hebben beperkt. Standaard zal LinkedIn ook allerlei e-mails naar het gekoppelde e-mailadres doorsturen. “Concreet raden wij aan om alle vakjes van de pagina ‘Instellingen en privacy’ uit te vinken. Wees ook voorzichtig met binnenkomende mails waarin wordt gevraagd om een contact te aanvaarden. Hetzelfde geldt voor alle mails die een link bevatten”, waarschuwt Bogaert.

Eerder dit jaar waren LinkedIn-gebruikers het doelwit van nepvacatures die malware bevatten. De aanvallers probeerden via nepprofielen contact met slachtoffers te maken en deden zich voor als een uitzendbureau met een interessante vacature. Zodra er contact was gemaakt stuurden de aanvallers een e-mail die een pdf-document of link bevatte. Zowel het pdf-document als de link wezen naar een malafide website die op de website van een echt uitzendbureau leek en een malafide vacture aanbood. Het ging om een Word-bestand met een kwaadaardige macro. Als gebruikers de macro inschakelden werd er een backdoor op het systeem geïnstalleerd.

Reacties (2)

Vandaag, 15:01 door
Anoniem

Privacy draagt dus bij aan je veiligheid.

Vandaag, 15:22 door
Anoniem

Het hele punt van linkedin was nou net dat je “contacten” kon leggen zodat je elkaars ge-wel-di-ge CV kon bewonderen. Je wil nu net de hele wereld verklappen hoe mooi jouw CV er wel niet uitziet. Hoezo zou je dat inperken?

Ik, ik heb geen linkedin profiel, en was maar wat blij met dat gebrek toen microsoft de tent opkocht.

Advertentie

Reageren

Ondersteunde bbcodes

Bold: [b]bold text[/b]

Italic: [i]italic text[/i]

Underline: [u]underlined text[/u]

Quote: [quote]quoted text[/quote]

URL: [url]https://www.security.nl[/url]

Config: [config]config text[/config]

Code: [code]code text[/code]

Je bent niet ingelogd en reageert “Anoniem“. Dit betekent dat Security.NL geen
accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je
nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert
moet je altijd een captchacode opgeven.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in