beter-reguleren-van-crowdfundingswebsites
Advertentie


Eind augustus kwam in het nieuws dat crowdfundingswebsite Dream or Donate de boel geflest heeft. RTL-verslaggever Daniël Verlaan zocht daarna nog meer uit en kwam met een eindeloze stroom tweets naar buiten waaruit bleek dat het een en ander wat duister was. Moeten dit soort vriendelijke initiatieven voortaan beter bekeken worden?

RTL Nieuws bracht dat de Dream or Donate website ineens uit de lucht was, waarna Verlaan een zoektocht naar alle achterliggende bedrijven en andere bijzonder interessante zaakjes van de eigenaar naging. Via Twitter was dat goed te volgen

Nu volgt dus de roep om dit soort websites te reguleren. Mensen moeten niet naar rekeningen van de partij zelf overmaken, maar naar een derde partij. Weer meer toezicht, weer meer administratie. Terecht? Of is het gewoon het risico?

Saillant is dat de gedupeerden zelf een show gaan organiseren, of dat in ieder geval willen, om geld op te halen om de gedupeerden te compenseren. Zelfs de eigenaar van Dream or Donate heeft toegezegd geld te zullen overmaken.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in