brave-wil-verplichte-adblocker-voor-amerikaanse-ambtenaren
Advertentie


image

Om te voorkomen dat aanvallers overheidssystemen van de Amerikaanse overheid via besmette advertenties met malware infecteren moeten alle ambtenaren worden uitgerust met een browser die advertenties blokkeert. Dat stelt browserontwikkelaar Brave, dat het Amerikaanse Congres in een brief heeft opgeroepen de maatregel door te voeren.

Daarbij wijst Brave naar eerder advies van de Amerikaanse geheime dienst NSA. De NSA waarschuwde vorig jaar dat aanvallers via besmette advertenties, ook wel malvertising genaamd, malware op overheidssystemen kunnen installeren. Naast het tijdig installeren van beveiligingsupdates werd het blokkeren van advertenties aangeraden, mede door het gebruik van een adblocker.

Een jaar eerder in 2017 was het de Amerikaanse senator Ron Wyden die opriep om advertenties op de computers van federale ambtenaren te blokkeren, tenzij de advertentie-industrie kon garanderen dat die geen kwaadaardige code zouden bevatten. Wyden herhaalde zijn oproep afgelopen december. Desondanks zijn er ondanks het advies van de NSA en oproep van Wyden geen maatregelen genomen, stelt Johnny Ryan van Brave.

“Gegeven de zeer ernstige dreiging die advertenties voor de nationale veiligheid vormen, en het falen van de advertentie-industrie om deze dreiging aan te pakken, vragen we om een onderzoek van het ministerie van Homeland Security en het National Institute of Standards and Technology om de kwetsbaarheid van browsers voor malvertising te onderzoeken, en overheidsinstanties te laten weten door welke browsers ze aan risico’s worden blootgesteld”, schrijft Ryan in zijn brief. Afsluitend laat hij weten dat elke federale ambtenaar verplicht van een browser moet worden voorzien die besmette advertenties standaard blokkeert.

Image

Groot gelijk mensen van Brave

Advertenties zijn de grootste oorzaak van Virussen en Spyware

Moet je gewoon blokkeren

Iedereen zou standaard adblocker moeten gebruiken, niet alleen ambtenaren.

Advertenties zijn de grootste oorzaak van Virussen en Spyware

Advertenties zijn geen oorzaak van virussen en spyware. Dat het als middel gebruikt wordt om virussen en spyware te verspreiden, is een ander verhaal.

Correctie

Advertenties zijn geen oorzaak van virussen en spyware. Dat het als middel op grote schaal gebruikt wordt om virussen en spyware te verspreiden, is een ander verhaal.

Wat maakt Ambtenaartjes dan zo bijzonder? Dit is het tegenovergestelde van “niet klikken op die email, hoor!”, het door diezelfde uitgedragen beste beveiligingsadvies wat ze kunnen bedenken. Het is “den Ambtenaar is te dom om niet op de kwaadaardige advertenties te klikken dus moeten die maar geblokkeerd”. En die hebben er ongetwijfeld training voor gekregen, naast al die andere training die “HR” op het werkvolk pleegt af te vuren.

Is het dan niet beter om maar gelijk de hele webadvertentieindustrie te verbieden en op te heffen? Dan zijn we gelijk van het hele probleem af, voor iedere burger, en hoeven niet meer te sappelen met (verplichtstellen van) adblockers, die dan weer up-to-date te houden, en zo voort, en zo verder.

moeten alle ambtenaren worden uitgerust met een browser die advertenties blokkeert.

Brave wil zeker zijn browser promoten. Het lijkt me efficiĆ«nter om advertenties in de bedrijfs dns server te blokkeren. Ik ga er toch vanuit dat ambtenaren binnen een bedrijfsnetwerk opereren. Dan werkt het overal, dus ook op smartphones en smart tv’s.

Ik hoor op ons bedrijf ook positieve geluiden dat men via de bedrijfs wifi veel minder reclame op de telefoon ziet dan thuis of via 4G.

Door Anoniem:Dit is het tegenovergestelde van “niet klikken op die email, hoor!”, het door diezelfde uitgedragen beste beveiligingsadvies wat ze kunnen bedenken. Het is “den Ambtenaar is te dom om niet op de kwaadaardige advertenties te klikken dus moeten die maar geblokkeerd”.

De term ‘malvertising’ betekent malware verspreiden door gebruik te maken van advertenties, waar zelfs geen gebruikersinteractie voor nodig is (een click bijvoorbeeld).

https://en.wikipedia.org/wiki/Malvertising

Door Anoniem:Is het dan niet beter om maar gelijk de hele webadvertentieindustrie te verbieden en op te heffen? Dan zijn we gelijk van het hele probleem af, voor iedere burger, en hoeven niet meer te sappelen met (verplichtstellen van) adblockers, die dan weer up-to-date te houden, en zo voort, en zo verder.

Hoe denk je dat:

Webmasters hun boterham verdienen?

Youtube aan geld komt om zijn personeel te betalen en website te onderhouden?

Jij zelf een product ontwikkelt en zo veel mogelijk mensen wilt aansporen om het te kopen?

Door advertenties!

Je gaat een hele stuk handel en economie aantasten door de web advertentie industrie te verbannen, wat in de eerste plaats al een onrealistische suggestie is.

Ondersteunde bbcodes

Bold: [b]bold text[/b]

Italic: [i]italic text[/i]

Underline: [u]underlined text[/u]

Quote: [quote]quoted text[/quote]

URL: [url]https://www.security.nl[/url]

Config: [config]config text[/config]

Code: [code]code text[/code]

Je bent niet ingelogd en reageert “Anoniem“. Dit betekent dat Security.NL geen
accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je
nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert
moet je altijd een captchacode opgeven.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in