(ca)libra-verliest-steeds-meer-aanhang,-project-stuk?
Advertentie


PayPal, Mastercard, Visa, eBay, Stripe, Mercado Pago. Sommige namen kent u wel, andere niet, maar ze hebben allemaal gemeen dat ze niet meer meedoen aan het Libra-project van Facebook. Wat denkt u, gaat Facebook toch vrolijk door met z’n cryptomunt of is dit langzaam het einde

Niet alleen wetgevers in verschillende landen spreken zich uit tegen de cryptovaluta van Facebook, nou ja, niet ‘van Facebook’, maar technisch van een stichting in Zwitserland, maar ook bedrijven die zich in eerste instantie aansloten bij het project. Deze bedrijven hebben niet allemaal dezelfde redenen, eBay zegt bijvoorbeeld dat ze zelf onderzoek doen naar een ‘managed payment experience’, Stripe ‘houdt het project goed in de gaten’, iets dat ook Mastercard doet. 

Uit de reacties blijkt ook dat de bedrijven alleen maar steun hadden uitgesproken, maar zich nog niet echt hadden aangesloten. 

Ook heeft Facebook nog een zaak aan de broek gekregen omdat het logo van de Facebook-wallet Calibra wel heel erg lijkt op dat van Current, een bankachtige app. 

Aan de andere kant heeft Zuckerberg in interne vergaderingen gezegd dat de financiële wereld een lastige wereld is, en dat ze een lange adem nodig hebben voor dit project. 

Waar denkt u dat dit schip naartoe vaart?

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in