‘cisco-schrapt-30-procent-van-zijn-datacenters’
Advertentie

wifi 6

Cisco wil een deel van zijn datacenters afstoten en deze vervangen door extern gehoste clouddiensten om zo energie te besparen, zo zegt CIO Jacqueline Guichelaar in een recent interview met de Wall Street Journal.

6 of 7 datacenters dicht

De kostenbesparing en duurzame slag die het bedrijf wil maken is onderdeel van een poging om Cisco om te vormen van hardwarecentrisch naar softwarecentrisch bedrijf. “Als technologiebedrijf dragen we de grote verantwoordelijkheid om altijd naar onze energieconsumptie te kijken”, zegt Guichelaar in het interview. Het sluiten van datacenters is logisch, vooral omdat Amerikaanse datacenters achterlopen op het gebied van duurzaamheid. Een datacenter verbruikt volgens de CIO evenveel als 25.000 huishoudens. Over 5 jaar moet het huidige aantal van 22 datacenters met 30 procent zijn teruggebracht. In plaats daarvan gaat Cisco diensten afnemen van cloudproviders.

Deze maand zakte de kwartaalwinst van Cisco met 42 procent door het aflopen van een belastingvoordeel. Nu al maakt het bedrijf gebruik van clouddiensten voor delen van hun data, maar welke diensten dat zijn, maakte Guichelaar niet bekend.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in