complotsite-infowars-moet-maker-internetmeme-15.000-dollar-betalen
Advertentie

InfoWars-oprichter Alex Jones heeft geschikt met kunstenaar Matt Furie, de maker van de internetmeme Pepe the Frog. Jones moet hem 15.000 dollar (13.250 euro) betalen, omdat InfoWars de tekeningen gebruikte om geld te verdienen.

InfoWars gebruikte Pepe the Frog tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2016. De afbeelding stond op een poster waarop ook Alex Jones, Donald Trump en adviseur Roger Stone te zien waren.

Furie klaagde InfoWars aan vanwege inbreuk op auteursrechten, maar beide partijen hebben een schikking getroffen, schrijft Vice. Naast de boete mag InfoWars nooit meer een afbeelding van Pepe the Frog gebruiken en moeten resterende posters worden vernietigd.

De kunstenaar tekende Pepe the Frog ooit voor zijn cartoon Boy’s Club. Het personage groeide uit als internetmeme en wordt sinds 2015 in verband gebracht met extreemrechts.

InfoWars op veel diensten niet meer welkom

Accounts van Alex Jones en InfoWars werden in het afgelopen jaar op grote internetplatforms verwijderd. Zo hebben Apple, Facebook, YouTube en Twitter maatregelen getroffen om de zichtbaarheid van de complotsite en zijn oprichter terug te dringen.

Volgens de bedrijven verspreidt Jones met zijn website en pagina’s haat en zet hij aan tot geweld.

Furie belooft 1.000 dollar van de schikking over te maken aan Save the Frogs, een nonprofitorganisatie die zich inzet om kikkers te helpen.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in