computable-is-partner-van-podcast-de-dataloog
Advertentie


Ict-vaktitel Computable is een samenwerking aangegaan met de makers van de podcast De Dataloog. Elke vier weken schuift er iemand van Computable aan met datanieuws over cloud computing, security en innovatie. Vandaag, 29 januari 2020 is de eerste podcast online verschenen met daarin Computable-hoofdredacteur Sander Hulsman die opvallend nieuws vanaf de eigen website in de uitzending inbracht.

De Dataloog is een Nederlandse podcast waarin de dialoog wordt aangegaan over big data, data science, machine learning en de datagedreven transformatie. Het brengt de digitale datagedreven wereld dichtbij in het Nederlands en op een begrijpelijke manier. De Dataloog brengt data scientists, consultants, technologiebedrijven en onderzoekers bij elkaar. De uitzendingen bevatten rondetafelgesprekken, diepte-interviews, toekomstverkenningen, minicolleges over machine learning en verhalen van ervaringsdeskundigen. De Dataloog is onafhankelijk en staat los van specifieke leveranciers. Jurjen Helmus van de Universiteit van Amsterdam is oprichter en host van de podcast en wordt iedere uitzending bijgestaan door Lex Knappe van Ortec Finance Data Analytics of Walter van der Scheer van GoDataDriven.

Podcast De Dataloog

De eerste uitzending van De Dataloog in samenwerking met Computable is vroeg in de ochtend van 29 januari 2020 live gegaan. Aan bod komen onderwerpen als Amsterdam als populairste datacenterlocatie van Europa, Cubonacci dat is toegetreden tot het Nvidia Inception Program, de deelname van de Nederlandse online sector aan een Europese data-infrastructuur, hoe deep learning  geavanceerde wiskundesommen kan oplossen, dat een kwart van de Europese datalekmeldingen uit Nederland komt, de Microsoft-database die 250 miljoen bestanden lekte, een blockchain-discussie op de website van Computable en een agenda met drie interessante data-events in februari 2020.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in