creditcardmalware-infecteert-kassa’s-supermarktketen-rutters
Advertentie

De Amerikaanse supermarktketen Rutters heeft klanten gewaarschuwd dat kassa’s op 71 locaties met malware besmet zijn geraakt die creditcardgegevens van klanten probeerde te stelen. Het ging dan specifiek om creditcardnummer, verloopdatum, naam kaarthouder en interne verificatiecode.

Rutters werd recentelijk door een derde partij ingelicht dat het mogelijk slachtoffer van een aanval met creditcardmalware was geworden. De supermarktketen startte daarop een onderzoek en ontdekte op 14 januari van dit jaar dat kassa’s van 1 oktober 2018 tot en met mei 2019 met de malware besmet waren. Op één locatie bleek de malware al sinds 30 augustus 2018 actief te zijn. Al die tijd werd de diefstal van creditcardgegevens niet door Rutters ontdekt.

Hoe de kassa’s precies besmet konden raken laat de supermarktketen niet weten. Wel zijn alle systemen opgeschoond en zijn er “verbeterde beveiligingsmaatregelen” doorgevoerd. Wat die inhouden is ook niet gecommuniceerd. Klanten krijgen het advies om hun afschriften in de gaten te houden.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in