datalekken-brits-ministerie-van-defensie-verviervoudigd
Advertentie

Het aantal datalekken bij het Britse ministerie van Defensie is vorig jaar verviervoudig ten opzichte van het jaar daarvoor, zo laat het ministerie in het eigen jaarrapport weten. In 2018 werden er in totaal 463 incidenten met persoonlijke data gerapporteerd. Een jaar eerder ging het nog om 117 incidenten.

Het aantal niet goed beveiligde apparaten en documenten dat binnen overheidsgebouwen verdween verdrievoudigde van 22 naar 62. Het aantal niet goed beveiligde apparaten en documenten dat buiten de gebouwen van het ministerie verloren ging steeg van 11 naar 21. De grootste stijging kende het ongeautoriseerd openbaar maken van beschermde persoonlijke informatie. In deze categorie was er sprake van bijna een vervijfvoudiging. In totaal kwam dit vorig jaar 352 keer voor, tegenover 73 keer in 2017. Het ministerie stelt dat deze datalekken niet aan de wettelijke eisen voldoen om ze bij de Britse privacytoezichthouder ICO te melden. Ze worden echter wel binnen het ministerie geregistreerd.

De datalekken die wel bij de ICO moesten worden gemeld waren minder in aantal. Het ging in totaal om zeven datalekken. Zes van de datalekken hadden in totaal op tien mensen betrekking. Bij het zevende datalek werd een doos met persoonlijke dossiers verloren. Van hoeveel mensen de dossiers waren is niet bekend. In 2017 werden er geen datalekken bij de ICO gemeld.

Image

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in