dda-publiceert-derde-editie-datacenter-gids
Advertentie


Branche-organisatie Dutch Data Center Association (DDA) publiceert de Datacenter Gids 2019, een overzicht van de 32 aangesloten datacenters in Nederland. Ook bevat de gids informatie over locaties, uptime, rackopstellingen, koeling, opslag en technische schalen voor verbruik en capaciteit.

DDA wil met de gids handvatten bieden aan bedrijven die overwegen hun it-infrastructuur uit te besteden. De gids (te downloaden in pdf) kan daarbij dienen als keuzehulp. De informatie over de bij DDA aangesloten datacenters geeft bovendien een beeld van de omvang en geografische spreiding van de datacenters over Nederland.

In het voorwoord van het rapport schrijft DDA-directeur Stijn Grove dat steeds meer bedrijven besluiten hun it-infrastructuur onder te brengen in een datacenter, waardoor het aanbod van colocatie-datacenters blijft groeien. DDA benadrukt dat Nederland een grote internationale speler is wat betreft housing. ‘Vooral de regio Amsterdam is een vooraanstaande Europese datacenterhub. Maar ook regionale datacenters zijn er de afgelopen jaren in geslaagd om goed op de toenemende vraag naar it-outsourcing in te spelen.’

15 procent groei

Volgens de brancheorganisatie groeit de datacentersector jaarlijks met meer dan vijftien procent. Er zijn inmiddels 32 datacenters aangesloten bij de Dutch Data Center Association en deze worden allemaal geïntroduceerd in de gids. De datacenters variëren van retail- tot wholesale colocatie en hyperscale en zijn verspreid over heel Nederland.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in