duckduckgo-geeft-5-redenen-om-facebook-en-google-te-dumpen
Advertentie


image

De meeste internetgebruikers weten dat bedrijven zoals Facebook en Google hun data verkopen. Toch zijn er nog mensen die dit niets kan schelen omdat ze denken dat ze “niets te verbergen” hebben, aldus privacyzoekmachine DuckDuckGo op Twitter. De zoekmachine heeft daarom een video gemaakt waarin het vijf redenen geeft om Facebook en Google te dumpen.

De eerste reden zijn de zeer gerichte advertenties die internetgebruikers overal op het web volgen. Facebook en Google laten adverteerders hun advertenties uitgebreid testen zodat ze de “juiste” manipulatieve psychologische triggers vinden om mensen te laten klikken, zo stelt DuckDuckGo. Een ander gevaar waarvoor de zoekmachine waarschuwt zijn advertenties die de politieke mening van mensen beïnvloeden. Facebook en Google verdelen internetgebruikers in kleine groepen, waardoor die eenvoudiger te benaderen zijn. Dit zou discriminatie en beïnvloeding in de hand werken.

De derde reden om Facebook en Google te verlaten is de filterbubbel. De internetreuzen manipuleren de zoekresultaten en nieuwsfeeds van gebruikers en bepalen zo wat die te zien krijgen, gebaseerd op waarvan zij denken dat de gebruiker zal klikken. Dit verdeelt mensen en zorgt voor een “disconnect” met de realiteit. Verder bewaren Facebook en Google zoveel mogelijk gegevens van mensen, zoals hun browsegedrag, locatiegegevens, zoekopdrachten en online bestellingen. Informatie die bijvoorbeeld met overheden kan worden gedeeld.

Afsluitend stelt DuckDuckGo dat Facebook en Google extreem winstgevend zijn door de verkoop van persoonlijke informatie, maar dat gebruikers hiervoor in ruil een slechte deal terugkrijgen. Vervolgens wijst DuckDuckGo naar de eigen zoekmachine die de privacy niet schendt.

Image

Wel jammer dat ze dat via een andere data verzamelaar en nieuwsbeïnvloeder (Twitter) communiceren.

Het blijft jammer dat ze klant bij Amazon zijn (bron: https://iplookup.flagfox.net/?ip=176.34.155.23&host=duckduckgo.com. Wie zegt dat Amazon niet alle data op een hoop gooit en zo ook een schaduwprofiel van jou maakt?

En de oplossing om geen data te delen, vanuit je browser, met facebook, amazon en google is: uMatrix.

Kost je per domein tot (en met) 4 keer klikken op je muis, besef mij wel degelijk dat dat voor 90 procent van de internetters héél véél moeite is.

Gebruikers zullen het licht gaan zien, maar het gaat tergend langzaam.

De oplossing ligt niet in regulering, maar nieuwe technologie,

die het oude model kan doen verbleken.

Zo zal nieuwe de-centrale democratische technologie de oude crony kapitalistische tech dinosaurs moeten gaan opvreten.

Google is derhalve Facebook’s grootste vijand en andersom.

Facebook is weer een bedreiging voor oude analoge techniek,

nu laatstelijk weer de systeembanken tegen Facebook’s crypto coin

gesteund door overheden, die greep op alle geld nooit zullen willen opgeven of met veel verzet, anders zijn ze gezien en stellen niks meer voor. Interessante vooruitzichten derhalve.

#sockpuppet

Door Anoniem: De oplossing ligt niet in regulering, maar nieuwe technologie,

die het oude model kan doen verbleken.

Zo zal nieuwe de-centrale democratische technologie de oude crony kapitalistische tech dinosaurs moeten gaan opvreten.

Alleen zijn het de partijen die er veel geld aan willen verdienen die kapitaal weten te trekken om die nieuwe technologie te ontwikkelen en vooral om die met veel marketinggeweld populair te maken. Die partijen zijn niet geïnteresseerd in democratische, decentrale systemen. Als het niet de techdinosauriërs van nu zijn die hun ding nog een poosje weten voort te zetten dan zijn het de techdinosauriërs van morgen.

Wat nodig is is een mechanisme dat voorkomt dat er almachtige reuzen ontstaan en blijven voortbestaan. Dat gaat technologie niet doen, dat gaat de markt niet doen. Ik ben bang dat je daarvoor op regulering aangewezen bent.

Ondersteunde bbcodes

Bold: [b]bold text[/b]

Italic: [i]italic text[/i]

Underline: [u]underlined text[/u]

Quote: [quote]quoted text[/quote]

URL: [url]https://www.security.nl[/url]

Config: [config]config text[/config]

Code: [code]code text[/code]

Je bent niet ingelogd en reageert “Anoniem“. Dit betekent dat Security.NL geen
accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je
nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert
moet je altijd een captchacode opgeven.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in