etos-gaat-de-e-zorg-in-met-overname-solvo-groep
Advertentie


Drogisterijketen Etos heeft de Solvo Groep overgenomen. Dit bedrijf uit Utrecht is eigenaar van medische informatiewebsites als Dokterdokter.nl, Gezondheidsplein.nl en Ziekenhuis.nl en Ehealth88, een ontwikkelaar van websites en apps en het leverancier van communicatiediensten aan de zorgsector. Deze laatste blijft buiten de deal en gaat weer zelfstandig verder.

Etos, onderdeel van Ahold Delhaize, noemt de overname van Solvo een belangrijke stap naar het neerzetten van een nieuw drogisterijconcept, waarbij fysieke winkels en 24/7-informatievoorziening over gezondheid met elkaar zijn geïntegreerd.

Er werkt een vijftiental mensen bij de Solvo Groep en er zijn vijftig zorgspecialisten aangesloten die de medische teksten controleren en gezondheidsvragen beantwoorden.

De Solvo Groep is vijf jaar geleden opgericht door Marijn Pijnenborg en Marque Joosten, ook de oprichters van onder andere Funda. Sinds 2018 heeft mede-aandeelhouder Martine Rooth (oprichtster Ehealth88) de leiding over de groep.

Ehealth88

Solvo legde in november vorig jaar de hand op Ehealth88, een ontwikkelaar van websites en apps en leverancier van communicatiediensten aan de zorgsector. Omdat de activiteit te ver staat van de Etos-activiteiten gaat het bedrijf op eigen voet verder met Rooth, Pijnenborg en Joosten als aandeelhouders. Het bedrijf blijft wel als partner betrokken bij de medische informatiewebsites van Etos. Op termijn wordt wederom gekeken naar een nieuwe overnamekandidaat.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in