eugene-bergen-henegouwen-leidt-equinix-emea


Datacenteraanbieder Equinix stelt Eugene Bergen Henegouwen (59) aan als president EMEA. Vanuit deze rol geeft de Nederlander leiding aan alle landendirecteuren in de EMEA-regio. Ook krijgt hij de leiding over de afdelingen corporate development en business development. Hij vervangt Eric Schwartz, die doorgroeit tot hoofd strategie en ontwikkeling.

Eugene Bergen Henegouwen is sinds 2013 in dienst bij Equinix als hoofd sales voor de regio Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). Die regio is goed voor meer dan zestig datacenters, 2.500 medewerkers en bestaat uit vijftien landen. Daarvoor was hij algemeen directeur bij Syniverse (leverancier van mobiele technologie) in eveneens de EMEA-regio. Sinds 2017 is hij bestuurslid van 3d-printleverancier Ultimaker.

Bergen neemt het stokje over van Eric Schwartz, die de voorbije negen jaar de functie president EMEA bekleedde. Nu groeit hij door tot chief strategy and development officer. In die rol is hij verantwoordelijk voor de bedrijfsstrategie, corporate development, business development, vastgoed, kapitaalplanning en hyperscale-initiatieven binnen Equinix.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in