extreme-networks-koopt-aerohive-voor-272-miljoen
Advertentie


Het Amerikaanse Extreme Networks, gespecialiseerd in softwaregedreven netwerken, neemt het eveneens Amerikaanse Aerohive over, dat naam maakte met cloudbeheerde netwerken. Met de deal is 272 miljoen dollar, omgerekend zo’n 244 miljoen, gemoeid.

De overname van Aerohive, dat in 2006 werd opgericht, moet cloudbeheer- en edge-mogelijkheden toevoegen aan de portfolio van Extreme Networks en de positie van Extreme in draadloze netwerken versterken. Het bedrijf houdt zich ook bezig met kunstmatige intelligentie en machine learning.

Aerohive was naar eigen zeggen een van de eerste bedrijven die met – controllerloze wifi en cloudgebaseerde wifi op de proppen kwam. Recent bracht het ook een van de eerste wifi 6 access points op de markt. Het heeft zo’n dertigduizend klanten in onder meer onderwijs, retail, gezondheidszorg en overheden. De overname breidt de expertise van Extreme Networks in wifi en network access control (nac) verder uit met cloudbeheer. Via Aerohive wil Extreme het aandeel van abonnementsformules in zijn omzet laten stijgen tot 30 procent.

De overname zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2020 rond zijn.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in