facebook-klaagt-duo-aan-voor-malware-en-advertentiefraude
Advertentie

Facebook heeft twee mannen en een advertentiebedrijf aangeklaagd voor het ontwikkelen en verspreiden van malware en het plegen van advertentiefraude. Volgens de aanklacht ontwikkelden de mannen malware waarmee Facebookaccounts konden worden overgenomen.

De malware werd gebundeld met andere software die op internet werd aangeboden. Eenmaal actief controleerde de malware of het Facebookaccount van de gebruiker advertenties via het advertentieplatform van de sociale netwerksite kon plaatsen. Gebruikers van de sociale netwerksite kunnen vanuit hun account via een advertentiemanager allerlei advertenties op Facebook publiceren. Hiervoor moet wel worden betaald.

Zodra het Facebookaccount inderdaad advertenties kon plaatsen gebruikte de malware het account voor het tonen van malafide advertenties, die op kosten van de gebruiker werden getoond. Het ging om advertenties die namaakgoederen en gewichtsverliespillen aanboden. Facebook stelt dat het getroffen gebruikers meer dan 4 miljoen dollar aan onterechte advertentiekosten heeft vergoed. Het probleem van malafide advertenties op Facebook speelt al langer. Onlangs werden advertenties gevonden die naar malafide websites wezen die creditcardgegevens probeerden te stelen.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in