facebook-maakt-chatbot-voor-personeel-om-te-oefenen-voor-lastige-vragen
Advertentie

Facebook heeft een chatbot gemaakt waarmee zijn personeel kon oefenen voor lastige vragen tijdens de feestdagen, meldt The New York Times. De chatbot, een stuk software dat een gesprek nabootst, leerde Facebook-medewerkers om het officiële antwoord op bepaalde vragen te geven.

De software draagt de naam Liam Bot en werd vlak voor Thanksgiving aan het Facebook-personeel beschikbaar gesteld. De antwoorden zijn samengesteld door de pr-afdeling van Facebook, aldus The New York Times. Ook linkt de chatbot naar relevante blogartikelen of persberichten.

“Onze medewerkers vragen regelmatig om informatie die zij kunnen gebruiken voor vrienden familie voor onderwerpen die in het nieuws zijn geweest, met name rond de feestdagen”, zegt een Facebook-woordvoerder tegen de krant. “We hebben dit in een chatbot gegoten, die we vanaf de lente zijn gaan testen.”

Facebook is de afgelopen maanden regelmatig negatief in het nieuws geweest, onder meer vanwege het Cambridge Analytica-schandaal, de verspreiding van desinformatie en de manier waarop het sociale medium misbruikt voor politieke beïnvloeding.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in