google-foto’s-behaalt-na-vier-jaar-miljard-actieve-gebruikers
Advertentie

Google Foto’s telt vier jaar nadat de app werd uitgebracht een miljard actieve gebruikers. Dat laat Google weten aan Fast Company.

De mijlpaal werd deze zomer behaald, zegt het bedrijf. De foto-app is het negende product van Google dat de miljard overschrijdt. Eerder behaalden onder meer Android, Gmail, YouTube, Google Maps de miljard gebruikers.

Google Foto’s maakte een snelle groei door. De app werd tijdens het event Google I/O in 2015 aangekondigd. Na vijf maanden had de dienst 100 miljoen maandelijkse gebruikers en na twee jaar stond de teller op 500 miljoen.

De app is op veel Android-toestellen standaard meegeleverd, maar is ook te downloaden in de Play Store. Met Google Foto’s kunnen gebruikers foto’s automatisch organiseren en opslaan in de cloud. Ook biedt de app manieren om afbeeldingen te bewerken.

Woensdag kondigde Google een alternatief voor Foto’s aan: Gallery Go. Deze app neemt minder ruimte in beslag en is ook offline te gebruiken. Het moet vooral in landen met beperkt internet een uitkomst bieden. Google denkt dat deze app belangrijk zal zijn om nog eens een miljard mensen te bereiken.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in