google-laat-europese-androidgebruikers-zoekmachine-kiezen

Androidgebruikers in Europa zullen begin volgend jaar een keuzescherm te zien krijgen om hun standaardzoekmachine in stellen. De internetgigant wil zo tegemoet komen aan kritiek van de Europese Unie, zo laat het bedrijf in een vandaag verschenen blogposting weten.

De EU legde Google vorig jaar een miljardenboete op wegens oneerlijke concurrentie en misbruik van de marktmacht met Android. Via het keuzescherm kan straks de zoekmachine voor het homescherm en Google Chrome worden geïnstalleerd, alsmede de app van de betreffende zoekmachine. Google gaat via een “veilingproces” bepalen welke drie zoekmachines aan het keuzescherm worden toegevoegd. Na de initiële veiling zal er één keer per jaar per land een nieuwe veiling plaatsvinden.

Zoekmachines moeten een prijs opgeven die ze bereid zijn om te betalen wanneer een gebruiker hen kiest. De drie hoogste bieders worden naast Google in het keuzescherm getoond. De plaatsing op het keuzescherm zal willekeurig zijn. Zoekmachines hebben tot 13 september de tijd gekregen om zich aan te melden en een bedrag te noemen. Op 31 oktober zal Google laten weten welke zoekmachines per land zijn gekozen. Eerder dit jaar besloot Google ook al om Europese Androidgebruikers hun standaardbrowser te laten kiezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in