google-maps-voor-ios-krijgt-functie-om-flitsers-langs-de-weg-te-melden
Advertentie

De iOS-versie van Google Maps krijgt een rapporteerfunctie waarmee automobilisten onder meer ongevallen op de weg en flitsers kunnen melden, zo maakt Google bekend in een blogbericht.

De functie wordt in de komende dagen uitgerold voor iOS. Mensen met een Android-toestel konden al langer aangeven wat ze onderweg tegenkwamen.

Automobilisten kunnen onder meer flitsers melden door rechts in de app op het plusje te tikken. Ook zijn ongelukken en files door te geven. Andere gebruikers worden vervolgens voor deze zaken gewaarschuwd.

Aan de app worden ook vier nieuwe soorten incidenten om te rapporteren toegevoegd: wegwerkzaamheden, afgezette rijbanen, stilgevallen voertuigen en mogelijk gevaarlijke objecten op de weg. De toevoegingen aan de rapporteerfunctie worden de komende dagen voor zowel Android als iOS uitgerold.

Met de vernieuwing lijkt Google Maps meer op de verkeersapp Waze, die al langer een functie heeft om andere bestuurders in te lichten over verkeerssituaties. Google is de eigenaar van Waze. In 2013 werd het bedrijf overgenomen voor 966 miljoen dollar.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in