google-patcht-ernstige-beveiligingslekken-in-android
Advertentie

Tijdens de patchcyclus van september heeft Google 49 beveiligingslekken in Android gedicht, waaronder vier kwetsbaarheden die als ernstig zijn bestempeld. Twee van deze lekken bevonden zich in het Media-framework en maakten het mogelijk voor aanvallers om op afstand willekeurige code op toestellen uit te voeren als er een speciaal geprepareerd bestand naar het doelwit werd verstuurd, bijvoorbeeld via mms of e-mail.

Vervolgens zou het voor een aanvaller mogelijk zijn om software te installeren, gegevens te stelen of verwijderen of nieuwe accounts met volledige gebruikersrechten aan te maken, aldus het Center for Internet Security. De overige twee ernstige lekken waren aanwezig in onderdelen van chipfabrikant Qualcomm, alsmede de meeste andere kwetsbaarheden.

Google werkt met zogeheten patchniveaus, waarbij een datum het patchniveau weergeeft. Toestellen die de september-updates ontvangen zullen ‘2019-09-01’ of ‘2019-09-05’ als patchniveau hebben. Fabrikanten die willen dat hun toestellen dit patchniveau krijgen moeten in dit geval alle updates van het Android-bulletin van september aan hun eigen updates toevoegen, om die vervolgens onder hun gebruikers uit te rollen.

Fabrikanten van Androidtoestellen zijn volgens Google tenminste een maand geleden over de nu verholpen kwetsbaarheden ingelicht en hebben in die tijd updates kunnen ontwikkelen. Dat wil echter niet zeggen dat alle Androidtoestellen deze updates zullen ontvangen. Sommige toestellen worden niet meer met updates van de fabrikant ondersteund of de fabrikant brengt de updates op een later moment uit.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in