google-schakelt-flash-support-standaard-uit-in-chrome-76
Advertentie

Google heeft een nieuwe versie van Chrome gelanceerd waarin ondersteuning van Flash standaard staat uitgeschakeld. Gebruikers kunnen via de instellingen het gebruik van Flash nog wel inschakelen, maar zullen dit vervolgens voor elke website apart moeten bevestigen. Deze bevestiging moet na het herstarten van de browser opnieuw worden gegeven.

De maatregel is onderdeel van het plan om Flash-ondersteuning volledig uit te faseren. Met de lancering van Chrome 87 volgend jaar december zal Flash helemaal niet meer in de browser werken. Daarnaast is er een aanpassing aan Chrome 76 doorgevoerd waardoor websites niet meer kunnen detecteren of bezoekers de Incognito-modus hebben ingeschakeld. Verschillende nieuwssites die gebruikers een aantal artikelen gratis lieten lezen voordat ze moesten inloggen of betalen maakten hiervan gebruik.

Verder zijn in Chrome 76.0.3809.87 in totaal 43 beveiligingslekken verholpen waardoor een aanvaller code binnen de context van de browser had kunnen uitvoeren. Het is dan mogelijk om bijvoorbeeld data van andere websites te lezen of aan te passen. Ook kwetsbaarheden om uit de Chrome-sandbox te ontsnappen vallen hieronder. Eén van de kwetsbaarheden werd door Google met een bedrag van 10.000 dollar beloond. Updaten naar de nieuwste Chrome-versie gebeurt op de meeste systemen automatisch.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in