grootste-telefoonbeurs-van-europa-gaat-niet-door-na-zorgen-om-coronavirus
Advertentie

Het Mobile World Congress (MWC), de grootste telefoonbeurs van Europa, gaat niet door nadat tientallen bedrijven uit zorg voor het virus 2019-nCoV hebben laten weten niet naar Barcelona af te zullen reizen, schrijft Bloomberg. De beslissing volgt ondanks de voorzorgsmaatregelen en een oproep tot kalmte van het Spaanse ministerie voor Gezondheid.

Het MWC trekt jaarlijks zo’n 100.000 mensen. Met name smartphonemakers, telecomfabrikanten en -providers en andere bedrijven zijn doorgaans op de beurs te vinden. Daarnaast draait de beurs ook om toepassingen van nieuwe technologie, zoals 5G-internet, virtual reality en zelfrijdende auto’s.

Onder meer Sony en LG, die de beurs aangrijpen om nieuwe smartphones aan de aanwezige pers en analisten te laten zien, hebben hun deelname afgezegd. Daarnaast hebben de Europese telecomfabrikanten Ericsson en Nokia en hun Amerikaanse concurrent Cisco zich teruggetrokken. De drie bedrijven zijn na Huawei wereldwijd de grootste leveranciers van telecomapparatuur.

John Hoffman, de CEO van organisator GSMA, zei in een verklaring aan Bloomberg dat het uitbreken van het virus het “onmogelijk” heeft gemaakt om het evenement nog te houden.

Organisatie weerde reizigers uit Hubei van MWC

Zondag deelde organisator GSMA nog mee dat het MWC zou doorgaan. Desondanks zouden mensen afkomstig uit de Chinese provincie Hubei, waar de uitbraak van het coronavirus is begonnen, niet welkom zijn.

Deelnemers uit andere delen van China kregen zondag te horen dat zij voor deelname moesten bewijzen dat zij veertien dagen niet in China waren geweest. Omdat de beursvloer op 24 februari open zou gaan, zouden Chinese bezoekers uiterlijk die dag (10 februari) uit het land moeten vertrekken.

Door de annulering loopt Barcelona naar schatting van de GSMA een half miljard euro mis. De bezoekers van de beurs geven de lokale economie een slinger, bijvoorbeeld door hotelovernachtingen, netwerkdiners en taxiritjes.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in