intel-stopt-met-productie-modems-voor-smartphones-met-5g
Advertentie

Techreus Intel stopt met het maken van modems voor smartphones met 5G. Wel gaat het bedrijf zich meer toeleggen  op de productie van apparatuur voor 4G en inbouwmodems voor pc’s en netwerken en domotica-gadgets met 5G.

Intel-CEO Bob Swan zegt in een persverklaring momenteel geen manier te zien op de smartphonemarkt winst te maken met 5G. De topman doelt hiermee op de pas gesloten vrede tussen twee andere techreuzen, Apple en Qualcomm. Zij kwamen deze week schikkingen overeen in een reeks patentzaken. De bedrijven kwamen meteen overeen dat Qualcomm 5G-modems gaat maken voor voor de iPhone.

Vanzelfsprekend

Intel ziet zich daardoor geconfronteerd met een breuk in de trend dat het bedrijf vanzelfsprekend de partij was voor de productie van 5G-inbouwapparatuur voor nieuwe en bestaande iPhones.

Buiten de aankondiging en de verklaring zijn er verder geen details bekendgemaakt. Het bedrijf belooft dat later deze maand wel te doen bij de presentatie van de kwartaalcijfers.

Processoren

Twee jaar geleden stopte het bedrijf ook al met de productie en ontwikkeling van processoren voor smartphones. Dat maakte het bedrijf bekend door het uitbrengen van een statement aan Anandtech. Het bedrijf staakt zowel de ontwikkeling van de Broxton als de SoFIA-processoren.

De chips van Broxton waren bestemd voor high-end-smartphones maar ook tablets. De SoFIA-serie was juist bestemd voor smartphones in lagere prijsklassen.

Ook toen was Intel niet leidend in processoren voor smartphones. Daar is ARM de leidende partij, die onder andere weer gebruikmaakt van Qualcomm.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in