investeerder-carlyle-neemt-webbureau-dept-over
Advertentie


The Carlyle Group heeft voor een onbekend bedrag een meerderheidsbelang verworven in Dept. Met deze nieuwe Amerikaanse investeerder aan boord wil het webagentschap uit Amsterdam de volgende internationale groeifase financieren. Carlyle lost Waterland af, de Nederlandse investeerder die eind 2015 instapte.

Dept – voorheen TamTam – bouwt via overnames al een aantal jaren aan een internationaal netwerk van webbureaus. Afgelopen augustus kocht het nog Leroi Consulting, een in Berlijn gevestigd internetadviesbureau dat is gespecialiseerd in data-analyses. Inmiddels telt Dept ruim 1500 man en is het actief in dertien landen in Europa en Amerika. Klanten zijn onder andere Bose, Tesla, Samsung, Formula E, Indigo en Beiersdorf. De omzet bedraagt circa honderdvijftig miljoen euro.

Volgens directeur Dimi Albers kan Dept met de steun van Carlyle versneld uitgroeien tot ‘een wereldwijd powerhouse terwijl we onze eigen cultuur, merk en manier van werken blijven behouden’.

The Carlyle Group stelt in een verklaring: ‘Digitale transformatie is een steeds grotere strategische uitdaging voor alle bedrijven. Dept weet de behoeften van klanten op dit gebied te bedienen met een geïntegreerde one-stop-shop-benadering die creativiteit, technologie en data combineert.’

Voor deze transactie trad Jegi/Clarity op als corporate financieel adviseur voor Dept. Het vermogen voor de investering komt uit het Carlyle Europe Technology Partners (CETP) IV, een fonds dat investeert in technologie- en mediagerichte midden- en kleinbedrijven in Europa en de VS.

De Amerikaanse investeerder stapte eerder dit jaar ook al in bij de Microsoft Dynamics-expert HSO uit Veenendaal.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in