jeff-bezos-wil-dat-amazon-technologie-levert-aan-het-amerikaanse-leger
Advertentie

Amazon-oprichter Jeff Bezos heeft tijdens een jaarlijkse bijeenkomst over defensie in Californië gezegd dat hij nauwer wil samenwerken met het Pentagon. Volgens Reuters wil de topman meer opdrachten voor het Amerikaanse ministerie van Defensie aannemen.

Tijdens de bijeenkomst benadrukte Bezos hoe belangrijk hij het vindt dat Amazon het Amerikaanse leger steunt: “Ik ben van mening dat wanneer grote techbedrijven het ministerie van Defensie de rug toekeren, dit land een groot probleem heeft”.

Werknemers van Amazon uitten eerder al kritiek op de samenwerking tussen Amazon en de Amerikaanse overheid. Het ging toen specifiek om technologie voor gezichtsherkenning. De werknemers wilden niet dat de software waar zij aan werken gebruikt wordt voor het surveilleren van mensen op grote schaal.

Ondanks de kritiek is Bezos niet van plan om de samenwerking met de overheid te staken: “We gaan het ministerie van Defensie ondersteunen, dit land is belangrijk.”

Niet alleen bij Amazon zijn werknemers kritisch op de samenwerking met de overheid. Ook bij Google en Microsoft willen werknemers niet dat hun werk wordt gebruikt door het leger. Zo schreven Microsoft-medewerkers nog een open brief aan de top van Microsoft, waarin ze hun ongenoegen uitten over het feit dat het bedrijf een AR-bril wilde verkopen aan het leger.

Eerder wilde Amazon al een groot contract binnenslepen om clouddiensten te leveren aan het Pentagon. Uiteindelijk ging deze opdracht naar concurrent Microsoft. Vredesorganisatie PAX noemde de interesse van de grote techbedrijven in defensie “zeer zorgwekkend”.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in