maximumcapaciteit-van-internet-in-zicht
Advertentie

Computable Expert

Andre Salomons

Directeur/CIO, Smart SharePoint Solutions. Expert van Computable voor de topics Cloud Computing en Loopbaan.Fijn dat we internet hebben. Netflix, Amazon prime, Disney Channel en Rakuten zijn niet meer weg te denken uit ons privéleven. Zakelijk weet iedereen wat je online met Office 365, Microsoft teams, AWS, Google en niet te vergeten zakelijke online-toepassingen als boekhoudprogramma’s, Adobe en meer kunt doen Het draait allemaal om data, data en nog eens data. Daarom is het mooi dat onderwijs, thuiswerken zakelijk vergaderen en dergelijke versneld op deze manier ook hun weg kunnen vinden. Omdat het kan.

De versnelde benutting van internet is alleen maar toe te juichen. Je kan je voorstellen dat het versnelde grotere datagebruik een extra belasting voor de internetknooppunten betekent. Maar, groei van het fysieke internet was tot dusver altijd gepland. De zwarte zwaan in de vorm van het coronavirus heeft gevolgen voor iedereen. Zo ook op het capaciteitsgebruik op de internetknooppunten.

Capaciteit eindig of niet?

De kans bestaat dat de manier van thuiswerken, onderwijs en zakelijk vergaderen (ver)snel(d) geadopteerd wordt en als het om het zakelijk gebruik gaat wellicht in de nabije toekomst de standaardmanier van werken kan worden. De druk op de capaciteit zal dan alleen maar toenemen.

Er is daarom misschien een andere kijk op de internetcapaciteit nodig. Moeten we ons niet afvragen of met deze versnelde toename van internetgebruik, de internet-infrastructuur deze groei kan bijbenen. Wat denk jij?

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in