microsoft-investeert-1-miljard-dollar-in-onderzoekinstituut-openai

Microsoft investeert 1 miljard dollar (890 miljoen euro) in OpenAI, een non-profitorganisatie die onderzoek doet naar de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie (AI). Dat maakt het bedrijf maandag bekend.

Beide partijen hebben in een meerjarige samenwerking afgesproken om kunstmatige intelligentie te ontwikkelen via het platform Azure, het cloudprogramma van Microsoft. Ook zal technologie van OpenAI technologie aan Microsoft leveren, zodat het bedrijf daar gebruik van kan maken in eigen producten.

Wat de overeenkomst precies moet opleveren, is nog niet bekend. Microsoft-directeur Satya Nadella noemt de samenwerking belangrijk om “veiligheid van kunstmatige intelligentie te waarborgen, zodat iedereen ervan profiteert”.

De afspraak moet in elk geval bijdragen aan de ontwikkeling van OpenAI’s Artificial General Intelligence (AGI). Dit wordt beschreven als “een systeem dat meer vermogen heeft om intellectuele taken te leren of te begrijpen dan de slimste mensen”. Wanneer dat zal gebeuren, is onduidelijk.

OpenAI werd in 2015 opgericht door onder meer SpaceX-baas Elon Musk en Ilya Sutskever, een voormalig Google-expert op het gebied van kunstmatige intelligentie. De organisatie werd opgericht met als doel om niet alleen onderzoek te doen naar AI, maar ook om de ontwikkeling “mensvriendelijk” te laten verlopen, zodat de technologie de mensheid verder helpt in plaats van tegen gaat staan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in