microsoft:-skype-gesprekken-alleen-met-toestemming-beluisterd
Advertentie


image

Gesprekken van Skype-gebruikers die Microsoft verzamelt worden alleen verwerkt met toestemming van gebruikers, zo stelt de softwaregigant naar aanleiding van berichten dat Skype-gesprekken en via Cortana opgenomen audio door mensen worden beluisterd.

Skype biedt sinds 2015 een vertaaldienst die gebruikers een bijna real-time audiovertaling tijdens telefoon- en videogesprekken biedt. Microsoft laat vertaalde Skype-gesprekken door derde partijen controleren. Een klokkenluider deelde sommige opnamen met Vice Magazine. Die gesprekken bleken allerlei gevoelige en persoonlijke informatie te bevatten. Ook stemcommando’s die spraakassistent Cortana ontvangt worden door mensen beluisterd.

In een verklaring stelt Microsoft dat het alleen met toestemming van gebruikers hun spraakdata verzamelt en gebruikt. Het bedrijf zou ook maatregelen hebben genomen om de privacy van gebruikers te beschermen, waaronder het de-identificeren van data en het verplicht stellen dat de betreffende derde partijen aan de AVG voldoen.

Onlangs kwamen ook Apple en Google in het nieuws omdat ze mensen de audio van gebruikers, die via spraakassistenten zijn opgenomen, lieten beluisteren. Na de ontstane ophef besloten beide partijen hier tijdelijk mee te stoppen. Een aantal dagen later bood Amazon gebruikers van de Alexa-spraakassistent de optie om menselijke controle uit te schakelen en ook Apple zal deze optie introduceren.

Reacties (1)

Vandaag, 12:10 door
Anoniem

Geen toestemming, dan werkt het niet.

Nederlandse roverheid treedt hier tegenop.

Hoe, Microsoft betaalt zo min mogelijk belasting.

Dat doen de hardwerkende wel.

Reageren

Ondersteunde bbcodes

Bold: [b]bold text[/b]

Italic: [i]italic text[/i]

Underline: [u]underlined text[/u]

Quote: [quote]quoted text[/quote]

URL: [url]https://www.security.nl[/url]

Config: [config]config text[/config]

Code: [code]code text[/code]

Je bent niet ingelogd en reageert “Anoniem“. Dit betekent dat Security.NL geen
accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je
nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert
moet je altijd een captchacode opgeven.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in