mobile-world-congress-2020-gaat-door
Advertentie


De GSMA, organisator van het Mobile World Congress (MWC), dat van 24 tot 27 februari in Barcelona wordt gehouden, laat de beurs ondanks het terugtrekken van Ericsson doorgaan. Een besluit daartoe werd zondag genomen. Wel worden strenge maatregelen genomen om verdere verspreiding van het Coronavirus te voorkomen. Reizigers uit de getroffen provincie Hubei waar de virusuitbraak begon, krijgen geen toegang tot het evenement. Ook wordt de beursbezoekers dringend verzocht elkaar geen handen te schudden.

Alle reizigers die in China zijn geweest, moeten aantonen dat ze in de veertien dagen voorafgaande aan de beurs buiten China hebben verkeerd. De beursorganisator controleert de paspoorten op stempels. Verder moeten alle bezoekers hun voorhoofd tegen een scanner houden die de temperatuur opneemt. Bezoekers moeten zelf nagaan dat ze niet in contact zijn geweest met mensen die de infectie hebben opgelopen.  

Daarnaast voert de beursorganisatie de hygiëne op. Microfoons worden gedesinfecteerd na het wisselen van een spreker. Ook bijvoorbeeld de handrails van roltrappen worden regelmatig ontsmet.  

De GSMA boog zich dit weekeinde over nieuwe maatregelen nadat Ericsson vrijdag aankondigde af te zien van deelname aan het MWC. De vooraanstaande telecomleverancier vindt het gezondheidsrisico te groot. Ook enkele andere exposanten waaronder LG bouwen geen stand op, terwijl een aantal bedrijven twijfelt. Desondanks blijft de beurs met meer dan 2.800 exposanten een sterk deelnemersveld kennen, aldus de GSMA. Normaliter trekt de beurs 5.000 á 6.000 bezoekers uit China. Dat is 5 á 6 procent van het verwachte aantal bezoekers. 

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in