nederlandse-fabrikant-kondigt-duurzame-fairphone-3-aan
Advertentie

De Nederlandse smartphonemaker Fairphone heeft dinsdag in Berlijn de nieuwe Fairphone 3 aangekondigd met betere specificaties, schrijft techsite Bright. De smartphone, die volgens het bedrijf zo duurzaam mogelijk is gefabriceerd, zal 450 euro gaan kosten.

Voorganger Fairphone 2 werd in 2015 geïntroduceerd en kostte toen 525 euro. De onderdelen van een Fairphone zijn verwisselbaar: het scherm, de camera, de audio-apparatuur en de usb-poort kunnen allemaal vervangen worden door soortgelijke onderdelen.

De derde editie is voorzien van een Snapdragon 632-processor, die ook onder andere in de goedkope Huawei Honor 8C en Motorola Moto G7 zit. De Fairphone 3 heeft een opslagcapaciteit van 64 gigabyte en een full-hd-scherm van 5,7 inch.

Volgens

Het Nederlandse Fairphone haalde afgelopen jaar 7 miljoen euro op voor de ontwikkeling van dit soort ‘eerlijke smartphones’, waaronder 2,5 miljoen euro aan crowdfundinggelden. De telefoon moet bij de ontwikkeling zo min mogelijk impact op het milieu hebben en de uitbuiting van makers vermijden.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in