nokia-en-softbank-bouwen-geconnecteerde-honda’s
Advertentie


Nokia heeft aan het Japanse Softbank non-standalone 5G-apparatuur geleverd waarmee deze laatstgenoemde een aantal succesvolle tests heeft gedaan met ‘connected car’- cases. De tests werden uitgevoerd in een onderzoekscentrum van autofabrikant Honda in de Japanse stad Kamikawa-gun.

De test werd opgezet met Nokia 5G-apparatuur met 256QAM-modulatie en 4×4 MIMO-radionetwerken. Er werden verschillende ‘use cases’ opgezet, waaronder het doorsturen van locatie-informatie van auto’s op kruispunten met slechte zichtbaarheid, het identificeren van en waarschuwen voor objecten die op de rijweg zijn gevallen en het doorsturen van beelden in 4K vanuit camera’s in de auto’s.

Het uitrollen van 5G-netwerken met zeer hoge bandbreedte en lage latency is essentieel voor de volgende generatie van connected auto’s, zegt Nokia, of deze nu autonoom kunnen rijden of niet. Voor het bedrijf is 5G een hoeksteen om auto’s met elkaar te laten communiceren en de veiligheid op de weg te verhogen. Ook zakelijk is het trouwens een goed idee om op deze ontwikkelingen te anticiperen. Nokia verwacht dat de markt voor verbonden voertuigen zo’n 225 miljard dollar zal waard zijn tegen 2025.  

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in