opentext-neemt-carbonite-over-voor-half-miljard-dollar
Advertentie


OpenText, specialist in enterprise information management, neemt Carbonite over, fabrikant van back-up-oplossingen. De transactie kost OpenText een klein half miljard dollar.

Carbonite biedt cloud-based databescherming op abonnementsbasis, back-up, disaster recovery en end-point-beveiliging aan kleine en middelgrote ondernemingen en consumenten. Door de overname moet het beveiligingsaanbod van OpenText rond preventie van gegevensverlies, digitaal forensisch onderzoek, end-point-detection en -respons worden aangevuld met Carbonite’s oplossingen voor gegevensbescherming en end-point-beveiliging. De overname draagt ook bij aan OpenTexts cloudbusiness en moet nieuwe klanten aanbrengen. 

‘Naarmate bedrijven veranderen in industrie 4.0, zijn cloud-platforms en beveiligde, slimme end-points essentiële technologieën voor informatiebeheer’, zegt Mark J. Barrenechea, ceo en cto van OpenText. ‘Dit zal een nieuwe weg vrijmaken om ons te verbinden met klanten, via het mkb- en prosumentenkanaal en via de producten van Carbonite.’

OpenText biedt 23 dollar per aandeel voor Carbonite. 

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in