or-xs4all-dwingt-kpn-te-zoeken-naar-alternatief
Advertentie

Brief

Bezoekers van de aandeelhoudersvergadering in Rotterdam krijgen bij de ingang van het gebouw een brief uitgedeeld van Xs4all-sympathisanten, die ook namens het actiecomité ‘Xs4all Moet Blijven’ optreden.

De inhoud luidt:

Geachte aandeelhouder van KPN,

KPN wil Xs4all opheffen. Dat is op 10 januari aangekondigd. Wij vragen u te voorkomen dat KPN op ondoordachte wijze waarde vernietigt.

De volgende feiten kunt u desgewenst tijdens de aandeelhoudersvergadering controleren bij het bestuur van KPN:

1. Xs4all heeft de hoogste return on investment van alle KPN onderdelen.

2. Xs4all-klanten willen niet weg bij Xs4all getuige de bijna 53.000 handtekeningen op petities.nl. Het is niet bekend met welke churn KPN rekening heeft gehouden, en of dat percentage niet ernstig wordt onderschat.

3. Xs4all heeft een ongekend hoge Net Promoter Score – mond tot mond reclame – in Nederland en de basis blijft al jaren stabiel in tegenstelling tot de base van KPN die krimpt.

4. Na inzet van de OR van Xs4all bij de ondernemingskamer heeft KPN bakzeil gehaald; KPN heeft toegezegd alternatieven voor opheffing te onderzoeken met de OR van Xs4all..

5. KPN wil niet in gesprek met het actiecomité Xs4all Moet Blijven over het terugdraaien van het besluit of verkoop van het merk. Zelfs bij een gedeeltelijke verkoop krijgt KPN een zeer welkome cash-injectie. Deze optie is tot nu toe onbespreekbaar. Daarom bereidt het comité de start voor van een nieuwe premium zelfstandige provider voor klanten die niet mee willen naar KPN. Hierdoor zullen de negatieve gevolgen van de opheffing ook op de lange termijn doorwerken.

6. Er lijkt door KPN geen financiële doorrekening te zijn gemaakt van de kosten van opheffing afgezet tegen de baten. KPN heeft publiek de belofte gedaan dat er niets verandert voor de huidige klanten, maar het is zeer onwaarschijnlijk dat KPN die belofte waar kan maken. Omdat Xs4all eigen systemen en diensten heeft, zijn de kosten van integratie hoger dan verwacht.

7. KPN verliest door de opheffing van Xs4all een unieke kans om zich een positie te verwerven op de markt van de kabel: nu die eindelijk na jarenlange strijd open gaat voor concurrerende aanbieders. KPN laat een kans op meer marktaandeel liggen.

Door het opheffen van Xs4all blijft er van KPN alleen nog een uitgekleed nutsbedrijf over. Zonder ruimte voor innovatie of tegenspraak. Wilt u liever investeren in innovatie met een commercieel oogmerk? Steun dan het voorstel van de VEB om tegen een regeling te stemmen die bonussen voor de bestuurders garandeert ongeacht de winst. En vraag het bestuur om het uiterst winstgevende Xs4all te behouden, in een onafhankelijke positie.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in