overheid-eind-2021-bereikbaar-via-ipv6
Advertentie


De overheid start een initiatief om de implementatie van IPv6 te versnellen. Alle overheidsorganisaties moeten eind 2021 via IPv6 bereikbaar zijn. Hierbij ligt de focus op de externe bereikbaarheid, zoals websites en e-mail. Hiervoor hebben enkele leveranciers, serviceproviders en overheidsorganisaties een intentieverklaring ondertekend.

Om voor alle inwoners en ondernemingen (digitaal) bereikbaar te blijven, moeten ook de websites en mailservers via IPv6 bereikbaar zijn. De overheid zegt dat groot aantal overheidsorganisaties dit in de afgelopen jaren al hebben gedaan.

De overheid wil deze IPv6-implementaie nu graag versnellen. Om dit te realiseren, is een intentieverklaring opgesteld. Ondertekenaars gaan ‘alles doen wat in hun vermogen ligt om IPv6 te ondersteunen’, zodat overheidsorganisaties uiterlijk per 31 december 2021 extern volledig bereikbaar zijn via IPv6.

De ondertekenaars roepen daarnaast het Forum Standaardisatie op om een overheidsbrede implementatieafspraak voor IPv6 te maken (net als eerder voor de internetbeveiligingsstandaarden is gedaan), en ook periodiek te meten en te rapporteren over de implementatievoortgang.

Logius, Forum Standaardisatie en VNG Realisatie tekenden de intentieverklaring vorige week vrijdag.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in