partij-van-boris-johnson-zet-nepwebsite-met-‘manifest’-labour-online
Advertentie

De Conservatieve Partij van de Britse premier Boris Johnson heeft een nepwebsite over zijn grootste politieke opponent online gezet. Op de website wordt een ‘manifest’ van de Labour-partij uiteengezet.

Onder de titel ‘Labour’s 2019 Manifesto’ bekritiseert de Conservatieve Partij, die op de voorpagina toegeeft achter de nepwebsite te zitten, de plannen van Labour en diens leider Jeremy Corbyn.

De stunt volgt nadat de Conservatieve Partij de naam van zijn Twitter-account tijdens het eerste grote tv-debat van dinsdag veranderde naar ‘factcheckUK’. Volgens Twitter heeft de Conservatieve Partij op die manier mensen misleid door zich voor te doen als een onafhankelijke factchecker.

De nepwebsite werd gepromoot rond de tijd dat Corbyn woensdag het echte Labour-manifest voor de Britse verkiezingen op 12 december onthulde. De verkiezingen zijn cruciaal voor het verdere verloop van de Brexit. De winnende partij gaat de onderhandelingen met de Europese Unie leiden.

Op de nepwebsite van de Conservatieve Partij staat dat de Britse kiezer “over Labours manifest alleen hoeft te weten dat Jeremy Corbyn als premier hogere belastingen wil” en dat zijn Brexit-plannen voor “besluiteloosheid en vertraging” van Brexit zouden gaan zorgen.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in