personeel-spionagebedrijf-nso-klaagt-facebook-aan-om-blokkeren-accounts
Advertentie

Een groep medewerkers van het Israëlische spionagebedrijf NSO klaagt Facebook aan voor het blokkeren van privéaccounts. De profielen van NSO-personeel werden op het sociale medium geblokkeerd toen Facebook, samen met dochterbedrijf WhatsApp, het Israëlische spionagebedrijf aanklaagde.

In mei werd bekend dat een ernstige kwetsbaarheid in WhatsApp het mogelijk maakte om smartphones af te luisteren. Dat zou gebeuren met de spionagesoftware Pegasus, die door NSO wordt ontwikkeld en verkocht.

Volgens NSO mag de software alleen verkocht worden in de strijd tegen terrorisme, maar volgens WhatsApp is de software onder anderen verstuurd naar advocaten, journalisten en mensenrechtenactivisten.

De software zou tussen eind april en begin mei ongeveer veertienhonderd keer via de servers van WhatsApp zijn verstuurd. Op die manier moest de spionagesoftware op de smartphones terechtkomen om vervolgens de ontvanger af te kunnen luisteren.

De NSO-medewerkers beweren dat Facebook onterecht Facebook- en Instagram-profielen heeft geblokkeerd. Het personeel zou meerdere malen contact hebben gezocht met het bedrijf, maar geen gehoor hebben gekregen.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in