politiekorps-maastricht-erkent-fout-in-faceapp-advies
Advertentie

Het politiekorps van Maastricht erkent dat het foute informatie heeft verstrekt in het FaceApp-advies dat het afgelopen zondag op Facebook gaf. In het advies werd gesteld dat FaceApp een product van een Russisch bedrijf is en daar de Europese privacywetgeving niet van toepassing is.

Vervolgens werd aangeraden om FaceApp van de telefoon te verwijderen. In een nieuw Facebookbericht stelt het politiekorps dat het volgers met de waarschuwing digitaal bewust wilde maken. Een deel van de informatie klopte echter niet. “Omdat FaceApp persoonsgegevens van gebruikers verwerkt die zich in de EU bevinden wordt voldaan aan de vereisten van artikel 3 lid 2 AVG. Dit betekent dat de AVG van toepassing is op FaceApp, ondanks dat dit bedrijf in Rusland gevestigd is/zou zijn”, zo laat het korps in een update weten.

Afsluitend stelt het politiekorps dat gebruikers zich altijd vooraf moeten informeren over de apps die ze willen installeren of gebruiken. Ter aanvulling wordt gewezen naar een artikel van de Autoriteit Persoonsgegevens over de mogelijke risico’s die het installeren van een app met zich kan meebrengen.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in