proofpoint-koopt-observeit-voor-225-miljoen-dollar
Advertentie


Cybersecurityspecialist Proofpoint heeft een definitieve overeenkomst gesloten voor de overname van ObserveIT, een platform voor beheer van interne risico’s. Met deze overname verbetert Proofpoint zijn data loss prevention-aanbod met endpoint joining email, cloud access security broker en inactieve data.

ObserveIT’s endpoint-technologie en analyse van gegevensrisico’s zal worden gecombineerd met Proofpoints informatie-classificatie, bedreigingsdetectie en inlichtingen. Dit moet bedrijven meer inzicht bieden in hoe gebruikers met gevoelige gegevens omgaan. Daarnaast investeert Proofpoint in ObserveIT’s oplossing voor het beheer van interne risico’s. Deze helpt beveiligingsteams interne dreigingen te detecteren, te onderzoeken en te voorkomen.

‘De overname van ObserveIT maakt deel uit van onze strategie om organisaties te voorzien van mensgerichte oplossingen voor cybersecurity en compliance’, zegt Proofpoint-ceo Gary Steele. ‘Hiermee beschermen we de belangrijkste activa van bedrijven: hun mensen en de gegevens waar ze toegang toe hebben, in een wereld die zich afspeelt in de cloud en buiten de kantooromgeving. Het beschermen van gegevens vereist het vermogen om risico’s door interne bedreigingen en activiteiten van gebruikers te detecteren. Daarnaast moeten de risico’s voor cloud-applicaties, e-mail en eindpunten snel worden beperkt. Wij zijn het enige beveiligingsbedrijf dat organisaties diepgaand inzicht biedt in hun meest aangevallen personen.’

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in