reddit-test-deze-week-functie-om-gebruikers-video-te-laten-livestreamen
Advertentie

Het sociale medium Reddit test deze week een functie om gebruikers video te laten livestreamen: het Reddit Public Access Network. Gebruikers van de Android- en iOS-app kunnen hun smartphone gebruiken om live een video te delen, die zichtbaar is op het Reddit-subforum /r/pan.

Zoals op Reddit bij berichten gebruikelijk is, bepaalt het aantal positieve stemmen op een video welke livestream bovenaan staat, heeft het sociale medium bekendgemaakt.

De test duurt tot vrijdag en is beschikbaar voor Reddit-gebruikers wereldwijd. De optie is alleen beschikbaar tussen 18.00 en 2.00 uur Nederlandse tijd (gelijk aan kantoortijd aan de Amerikaanse westkust).

Alle video’s die via Reddit worden gemaakt, zijn openbaar. Streamers mogen bovendien geen seksueel getinte beelden, geweld en aanstootgevende, illegale en gevaarlijke situaties laten zien.

Het experiment van Reddit komt op een moment dat grote sociale media onder een vergrootglas liggen vanwege het aanbieden van de mogelijkheid om te livestreamen. Zo werd de aanslag in Nieuw-Zeeland in maart live uitgezonden op Facebook.

In Leiden werd begin deze maand de mishandeling van een achtjarige jongen live uitgezonden op Facebook. De verdachte blijft voorlopig vastzitten.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in