semansys-in-handen-van-netsam-participaties


Investeringsmaatschappij Netsam Participaties neemt Semansys over. Dat bedrijf uit Zoetermeer levert software voor gestandaardiseerde financiële verslaglegging. Onder de vleugels van de investeerder wil Semansys zijn organisatie ‘naar het volgende niveau’ tillen door onder meer in te zetten op innovaties.

Semansys, opgericht in 1998, levert software voor financiële verslaglegging (standard business reporting, sbr) en business monitoring. Hiervoor heeft het een XBRL-technologie (een open standaard om financiële gegevens uit te wisselen via internet) ontwikkeld en maakt het gebruik van semantiek. Via zijn oplossing wil het de informatiestromen tussen bedrijven en overheid simpeler, efficiënter en transparanter maken.

Semansys claimt actief te zijn in dertig landen en zijn wereldwijde klanten te bedienen via zijn partners. Klanten zijn onder meer softwarebedrijven, zoals Microsoft, Unit4 Business Software en Wolters Kluwer.

Participatiemaatschappij Netsam Participaties investeert in it-bedrijven met een niche marktfocus en een omzet van minimaal drie miljoen euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in