tectrade-en-advanced-programs-stutten-ibm-power-klant
Advertentie


De ict-dienstverleners Tectrade en Advanced Programs werken samen om klanten die IBM Power-systemen hebben draaien, te helpen met het beheer, de modernisering en cloudmigraties. Vaak hebben dit soort klanten last van een complex geworden it-omgeving die moet worden aangepast en is personeel met actuele kennis van de IBM i-Power-technologie schaars.

Volgens Tectrade zijn de IBM Power-servers de krachtigste en meest betrouwbare servers met de beste prijs-kwaliteitverhouding die op dit moment op de markt verkrijgbaar zijn. Ze gaan jarenlang mee. Alleen, businessprocessen veranderen en de it-omgeving moet mee veranderen. Hoe meer maatwerkapplicaties er zijn, hoe complexer het is om een it-landschap goed te beheren. Helaas is personeel met actuele IBM Power-kennis, met name de i-omgeving (voorheen AS/400), en -ervaring schaars.

Tectrade positioneert zich als een helpende hand voor de IBM-i-Power-technologie wanneer het gaat om de uitbreiding van functionaliteiten en de continuïteit in het beheer en onderhoud van deze omgeving. Ook kan deze IBM Platinum Business-partner organisaties, die hun Power-systemen binnen hun eigen datacenter willen uitfaseren en met hun i-omgeving naar de cloud willen, daarbij begeleiden.

Het bedrijf uit Culemborg werkt daarbij samen met Advanced Programs, gespecialiseerd in applicatieontwikkeling en -beheer. Volgens it-dienstverlener zijn de meeste applicaties op IBM Power i ontwikkeld in Cobol, Java en RPG en kiest het voor het moderniseren van applicaties low-code-ontwikkelplatformen. Daarmee kan niet alleen snel functionaliteit worden gecreëerd, maar zijn eventuele wijzigingen achteraf ook vlug door voeren, aldus dit bedrijf uit Zeist.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in