tinder-waarschuwt-gebruikers-in-landen-waar-lhbt-relaties-strafbaar-zijn
Advertentie

Tinder komt met een app-update, waarmee gebruikers worden gewaarschuwd als ze in een land zijn waar lhbt-relaties zijn verboden. Dat meldt het bedrijf op zijn veiligheidspagina.

Met de functie ‘Traveler Alert’ houdt de app via de locatie van de telefoon in de gaten waar de gebruiker is. Wordt een land gedetecteerd waar er straffen staan op homoseksualiteit, dan kan de gebruiker ervoor kiezen tijdelijk niet op Tinder gevonden te kunnen worden.

In een melding binnen de app schrijft Tinder: “We willen dat je plezier hebt, maar je veiligheid is onze belangrijkste prioriteit. Wees extra voorzichtig als je gekoppeld wordt en als je met mensen afspreekt die je niet kent.”

Het is in de app ook mogelijk om de seksuele voorkeur of geslachtsidentiteit in betreffende landen tijdelijk verborgen te houden.

Tinder heeft met de internationale organisatie International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association (ILGA) samengewerkt om 69 landen te identificeren waarin lhbt-relaties strafbaar zijn. In verschillende landen, waaronder in Iran en Saoedi-Arabië, kan de doodstraf worden geëist.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in