topman-clark-vertrekt-bij-symantec
Advertentie


Symantec moet op zoek naar een nieuwe chief executive officer (ceo). Greg Clark heeft zijn functie neergelegd, onder meer in verband met teleurstellende bedrijfsresultaten.

Clark was ceo bij Symantec sinds 2016. De Australiƫr was afkomstig van Blue Coat, het ict-beveiligingsbedrijf dat Symantec eerder dat jaar voor 4,7 miljard dollar had overgenomen. Clark verving Michael Brown als ceo. Brown bekleedde deze functie minder dan twee jaar.

Jaarcijfers

Clark vertrekt kort na bekendmaking van de resultaten van het boekjaar dat liep tot 31 maart 2019. Het bedrijf stelde veel analisten teleur met een nettowinst van slechts 31 miljoen dollar bij een omzet van 4,7 miljard dollar. Een jaar eerder boekte Symantec nog 1,1 miljard nettowinst bij een omzet van ruim 4,8 miljard dollar.

De slechte bedrijfsresultaten waren niet de enige aanleiding voor Clark om op te stappen. Hij wil ook meer tijd met zijn familie doorbrengen, liet hij al eerder doorschemeren. Zijn taken worden voorlopig waargenomen door Richard Hill, een van de directeuren van het bedrijf.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in