tweede-kamer-wil-nationaal-rapporteur-internetcriminaliteit
Advertentie


image

Een meerderheid in de Tweede Kamer wil dat er een Nationaal Rapporteur Internetcriminaliteit komt. CDA-Kamerlid Van Toorenburg diende een motie in waarin de regering wordt opgeroepen om te kijken of en hoe een Nationaal Rapporteur Internetcriminaliteit kan worden ingesteld (pdf).

Het aantal geregistreerde misdrijven is voor het eerst sinds jaren toegenomen, wat komt door de stijging van online misdaad, aldus de motie. Van Toorenburg stelt dat veel criminaliteit uit de fysieke wereld zich naar het internet heeft verschoven. Het gaat hier volgens het CDA-Kamerlid om “bijzonder complexe materie” en moeten er nog veel stappen worden gezet op het gebied van preventie, opsporing en vervolging.

Een Nationaal Rapporteur Internetcriminaliteit zou hierbij kunnen helpen. De Rapporteur moet adviseren en vaststellen of bepaalde maatregelen effectief zijn. “Cybercrime wordt nauwelijks erkend als probleem, slachtoffers worden niet geholpen. Er is hier iets fundamenteels aan de hand”, zegt Van Toorenburg tegenover de NOS. Er is al een Nationaal Rapporteur Mensenhandel die over de aard en omvang van dit probleem aan de regering rapporteert.

Image

Reacties (2)

Vandaag, 11:43 door
Anoniem

Ton Elias mot weer een nieuw baantje, wat?

We hebben stapels en stapels aan vage figuren die “iets doen” voor de overheid, maar echt opschieten doet het allemaal niet. Want vervolgens weet de kamer het ook niet en het kabinet is te druk met zichzelf om door te hebben wat er verder nog voorvalt in zelfs het eigen kleine wereldje van torentje en binnenhof.

Vandaag, 11:48 door
Anoniem

Met het woord Nationaal verpest je de discussie al helemaal. Internet is namelijk niet Nationaal.

Ik zie meer iets in digitale rechten van de burger. Zoals het recht op privacy en het recht op encryptie. Of is dat er al?

Reageren

Ondersteunde bbcodes

Bold: [b]bold text[/b]

Italic: [i]italic text[/i]

Underline: [u]underlined text[/u]

Quote: [quote]quoted text[/quote]

URL: [url]https://www.security.nl[/url]

Config: [config]config text[/config]

Code: [code]code text[/code]

Je bent niet ingelogd en reageert “Anoniem“. Dit betekent dat Security.NL geen
accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je
nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert
moet je altijd een captchacode opgeven.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in