vint-cerf-pleit-voor-‘open-internet’
Advertentie


Den Haag is dit jaar wederom het toneel van de I4ADA, een tweedaagse summit over verantwoordelijkheden op het internet. Vorig jaar vond dit voor het eerst plaats in de Hofstad. Vint Cerf, bekend als ‘vader van internet’, is mede-initiatiefnemer van deze congressen. Hij vertelt tijdens een sessie over de verantwoordingsplicht voor mens en maatschappij in het digitale tijdperk.

Het seminar vindt plaats op 6 en 7 november in het Vredespaleis te Den Haag. Het thema is Accountability in the Digital Age. De bedoeling is regels te beschrijven die internet maximaal beschikbaar stelt/houdt voor personen en gemeenschappen wereldwijd. Er zijn sprekers van nationale en lokale overheden, internationale beleidsmakers, ngo’s, de it-industrie en vertegenwoordigers van burgers.

Om een idee te krijgen: er zijn panel discussies over ‘De huidige stand van zaken bij kunstmatige intelligentie en verantwoordelijkheden’, ‘Verantwoordelijkheden in relatie tot (social) media en journalistiek’, ‘Uitdagingen en implicaties bij aansprakelijkheden voor cyber security & vrede’.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in